Süti, keksz és egy „kis” kábítószer a csomagban

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei több mint egy kilogramm marihuánagyanús anyagot találtak egy montenegrói utasnál Röszkén. A kábítószert, valamint az utast feljelentéssel átadták a rendőrségnek – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel Némedi-Varga Éva pénzügyőr alezredes sajtóreferens.A NAV munkatársai egy szerb autóbuszt és utasait ellenőrizték Röszkén. Valamennyi utas úgy nyilatkozott, hogy bejelentenivaló árut nem visznek magukkal.

A pénzügyőrök a nyilatkozatokat elfogadták, majd felnyitották a rakodóteret, hogy áttekintsék a csomagokat. Az egyik utazótáskából különösen erős, jellegzetes szag csapta meg a vizsgálók orrát, ezért megkérték az utasokat, hogy mindenki a saját csomagját megfogva menjen a vizsgálócsarnokba, tételes vizsgálatra. Mindenki eleget tett a kérésnek, kivéve egy montenegrói állampolgárságú férfit, akinek nevével ellátott táskája ottmaradt a busz rakodóterében és a pénzügyőrök külön kérésére sem volt hajlandó együttműködni. A férfi különös viselkedésének okára hamar fény derült, mert a táskában lévő süteményes, kekszes dobozokból, 82 csomag, több mint egy kilogramm marihuánagyanús anyag került elő.

A NAV munkatársai a 3 millió forintot meghaladó feketepiaci értékű kábítószergyanús anyagot, valamint a férfit feljelentéssel átadták a rendőrségnek.

Hírforrás: OBJEKTÍV Hírügynökség 2017. június 11.

A Web-oldalon található cikkek és fotók ingyenesen és szabadon felhasználhatók, de kizárólag az Objektív Hírügynökség, mint hírforrás feltüntetésével.
hirdetés