Lezárt akta: Halálos baleset Kiskunfélegyháza közelében

A szakértői vélemények kimondták, hogy a biztonsági öv használata megmentette volna mindkét férfi életét – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság.A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság nyomozást rendelt el halálos közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy 31 éves bogyiszlói férfi ellen. A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított 2016. december 27-én 2 óra 50 perckor közlekedett egy Opel Zafira típusú személygépkocsival az 5302-es úton Kiskunfélegyháza irányába.

Az út 36-os kilométerénél a sofőr egy jobbra ívelő útkanyarulatban nem megfelelően választotta meg a jármű sebességét, ezért a bal oldali forgalmi sávba, majd onnan a jobb oldali árokba sodródott, ahol egy fának ütközött. A baleset során a gépjármű jobb első utasa egy 39 éves, valamint a jobb hátsó utasa egy 29 éves bogyiszlói férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A kocsi bal hátsó utasa egy 19 éves bogyiszlói férfi könnyű sérüléseket, míg a sofőr súlyos sérüléseket szenvedett a baleset következtében.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya az ügyet magához vonta.

A nyomozás során az egyenruhások megállapították, hogy a két elhunyt személy nem használt biztonsági övet. A szakértői vélemények kimondták, hogy a biztonsági öv használata megmentette volna mindkét férfi életét.

A rendőrök az eljárást a napokban befejezték, a keletkezett iratokat a Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészségnek küldik meg vádemelési javaslattal.

A közúti közlekedési balesetek meghatározó része gondatlan magatartásra vezethető vissza, de körültekintő, figyelmes vezetéssel, a szabályok megtartásával a balesetek nagy része elkerülhető, a passzív biztonsági eszközök használatával a sérülés súlyossága mérsékelhető. A legtökéletesebb biztonsági berendezésekkel felszerelt jármű vezetése során is bekövetkezhet baleset. Ilyenkor a biztonsági öv, a légzsák, a fejtámasz és a biztonsági gyermekülés szerepe a baleseti sérülések enyhítésében jelentős, növelik a vezető és az utasok túlélési esélyeit. A biztonsági öv használata a gépkocsi vezetőjének és utasainak egyaránt kötelező.

Hírforrás: OBJEKTÍV Hírügynökség 2017. május 24.

A Web-oldalon található cikkek és fotók ingyenesen és szabadon felhasználhatók, de kizárólag az Objektív Hírügynökség, mint hírforrás feltüntetésével.
hirdetés