Torna: Vecsernyés bronzérmes a koperi világkupán

A szlovéniai rendezésű koperi Világkupa szerenkénti döntőinek második napján Vecsernyés Dávid bronzérmes lett nyújtón, Al-Salty Dália pedig nyolcadikként zárt gerendán, így összesen négy dobogós helyezést szereztek a magyarok a két nap alatt – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel Kaszala Claudia.Vecsernyés Dávid nyújtón a második helyről várta döntőt, ahol gyakorlatára 13.950 pontot kapott, mellyel a dobogó harmadik fokára állhatott. Al-Salty Dália gerendán nyolcadikként kvalifikálta magát a döntőkbe, ahol produkcióját 11.350 ponttal értékelte a zsűri, így a finálékban szintén az előkelő nyolcadik pozícióban végzett.

Ezzel véget ért a koperi Világkupa, a magyar delegáció vasárnap, közvetlenül a verseny után indul haza Magyarországra.

Vecsernyés Dávid: Jól sikerült a gyakorlatom, szépen megvolt. A bemelegítés is jól ment, igaz, volt egy háromtizedes hibám, ez a harmadik helyre volt elegendő. Összességében elégedett vagyok, örülök, hogy viszonylag két szép gyakorlatot sikerült csinálnom.

Janik Pál, férfi edző: Dávid harmadik lett nyújtón, szép gyakorlatot mutatott be, éles csata volt a nyújtón, de a Dávid frankó volt, nagyon határozottan odarakta.

Al-Salty Dália: A nyolcadik helyet sikerült megszereznem, ugyanis egyszer leestem a gerendáról. E miatt picit szomorú vagyok, mert ha sikerül fennmaradnom, vagy olyan gyakit csinálok, amilyet a kvalifikációban, akkor akár hatodik is lehettem volna. De az, hogy a döntőben szerepeltem, annak nagyon örültünk.

Rácz Gábor, női edző: Összefoglalva ezt a Világkupát, azt tudom mondani, hogy Dévai Boglárkának talajon nem sikerült bejutnia a döntőbe, de a mezőnyt elnézve, hogyha nem esett volna el, akkor a nyolcas döntőben lett volna helye, ez egy figyelmeztetés, változtatni kell a gyakorlat összeállításán. Reméljük, hogy a jövő heti versenyen, Eszéken egy másik elemmel tudjuk helyettesíteni a most hibázottat. Dália szebben csinálta meg a gyakorlatát a selejtezőben, sajnos most volt egy leesése, de nagyon örülünk a döntős helyezéseknek. Hétfőn kapnak egy pihenőnapot a lányok, kedden edzés és szerdán a Bogi már indul tovább az eszéki Világkupára, Dália pedig folytatja a felkészülést, mert rá még egy portugál verseny vár.

Hírforrás: OBJEKTÍV Hírügynökség 2017. május 14.

A Web-oldalon található cikkek és fotók ingyenesen és szabadon felhasználhatók, de kizárólag az Objektív Hírügynökség, mint hírforrás feltüntetésével.
hirdetés