Minőség, innováció, versenyképesség – átadták a Best of Budapest & Hungary díjakat

Április 2-án adták át a Best of Budapest & Hungary független minősítési rendszer díjait az előző év legkiválóbb szállodai és vendéglátó szolgáltatóinak. 47 kategória 285 szolgáltatóját díjazták a 2015-ben nyújtott teljesítményük alapján. A rendezvény szakmai partnereként a Magyar Turizmus Zrt. is képviseltette magát: a díjátadók között volt Glázer Tamás, a társaság turisztikai vezérigazgató-helyettese is – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel az MT Zrt.A gálaesten tartott köszöntőjében Glázer Tamás hangsúlyozta: Magyarországon a turizmus növekedése már ötödik éve töretlen, ami annak is köszönhető, hogy a hazai turisztikai infrastruktúra és a szolgáltatások minősége látványosan javult az elmúlt években. A turisták utazási szokásai és igényei folyamatosan változnak, az elvárt szolgáltatási szint egyre magasabbra kerül, így növekszik a minőségi garanciák, védjegyek szerepe. A minőségi szolgáltatások és a folyamatos innováció nyitotta meg Magyarország előtt a lehetőséget arra, hogy a turizmus és a csúcsgasztronómia terén is növelje versenyképességét. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy májusban Budapesten rendezik meg a világ legrangosabb szakácsversenye, a Bocuse d\'Or európai döntőjét. Az, hogy a Best of Budapest & Hungary díjazottak között szállodák és éttermek is vannak, szintén jól példázza azt a szoros kapcsolatot, amely a turisztikai területeket és a magyar gasztronómiát összefűzi. Erre épül idén a Gasztroélmények Éve is, amely a két terület egymást erősítő jellegében rejlő lehetőségeket aknázza ki.

„A Magyar Turizmus Zrt. fontos küldetése a szemléletformálás a minőség terén is, ezért örömmel üdvözöljük a Best of Budapest & Hungary független minősítési rendszert, melyet a Budapest Week Publishing hívott életre 23 éve. A Best of Budapest & Hungary név is garancia arra, hogy a szolgáltatást igénybe vevők, bármikor is térnek vissza, ugyanazzal a minőséggel találkozzanak\". – tette hozzá a vezérigazgató-helyettes.

A Budapest Week Publishing ezúttal az alábbi különdíjakat adta át:

Rosenstein Tibor (Rosenstein Vendéglő) életmű díjban részesült.

Biró Norbert (Baraka étterem) lett az év séfje.

Sallay Fanni (Cake Shop) érdemelte ki az év cukrásza elismerést.

Gianni Annoni (Via Italia)kapta az év gasztrovállalkozója címet.

Héder Irma (Sushi Sei)bizonyult az év budapesti éttermesének

Takács Gábor (Viator Apátsági Étterem és Borbár, Pannonhalma) kapta az év vidéki éttermese címet.

Engelbrecht Kinga (Boscolo Budapest New York Palota és Luxury Residence) vihette el az év budapesti szállodásának járó oklevelet.

Döbrentei Ildikó & Csaba (Káli Art Inn) viselheti az év vidéki szállodásai címet.

Mautner Zsófia az év gasztrobloggere címet kapta írásaiért.

Kovács Nimródot ítélték az év gasztroborászának.

A különdíjasok mellett, a szervezők megfogalmazása szerint „kiemelt elismerésben\" részesült Ari Yom-Tov a belvárosi Gozsdu-udvar fejlesztéséért illetve az óbudai Buda Entertainment & Gastro komplexum életre hívásáért, míg Széll Tamás, Hamvas Zoltán és Ganczer Gábor a Bocuse d\'Or magyar és európai döntői kapcsán végzett munkájáért.

Hírforrás: OBJEKTÍV Hírügynökség 2016. április 5.

A Web-oldalon található cikkek és fotók ingyenesen és szabadon felhasználhatók, de kizárólag az Objektív Hírügynökség, mint hírforrás feltüntetésével.
hirdetés