Március: húsvét, barlangok, tavaszi fesztiválok

Március a tavaszi fesztiválok ideje, a túrázóknak pedig a barlangok hava lesz. Hó végére számtalan húsvéti programot ajánlunk, de nem hagyhatjuk ki az Utazás kiállítást sem. A téli pihenő után sok szabadtéri esemény várható, hosszú hétvégénk lesz március 15. jóvoltából és két világnapot is megünnepelhetünk - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel az MT Zrt.Március a barlangok hónapja lesz ebben az évben is, hiszen a minden nemzeti park területén a turisták által látogatható barlangokban kedvezményes barlangtúrákat, programokat szerveznek. Ebben a hónapban még két olyan programsorozat lesz, ami a természetkedvelőknek kedvez. Március 21-22-e az erdők, illetve a víz világnapja.

Március 3-6. között az Utazás kiállításon vehetünk részt, melyen 170-nél is több társkiállítóval vesz részt a Magyar Turizmus Zrt.

Március 7-től sárkánytudóssá képezhetjük ki magunkat a Petőfi Irodalmi Múzeumban.

Március elején lesz jó néhány gasztronómiai témájú esemény. Március 5-6. között Csokoládé Karnevál lesz a Zsolnay Kulturális Negyedben bonbonkészítéssel, csoki történeti kiállítással és rengeteg csokoládéval.

Gyulai Kolbász- és Sódarmustra lesz március 11. és 15. között a gyulai várkertben. A gyulai kolbász mellett – amit nem kell külön bemutatni – a füstölt sonkaféleséget, azaz a sódart is megkóstolhatjuk.

Ugyanezen a hétvégén még mindig Gyulán, megnyílik a várva-várt Harruckern-Wenckheim-Almásy-kastély, melyet felújítottak, és egy interaktív látogatóközpontot hoztak létre benne.

Szegeden szintén ezen a hétvégén, de már 5 napos eseménnyé bővülve, március 11-15. között rendezik meg a Szegedi Toros és Pálinkafesztivált a Széchenyi téren.

Mindamellett őszinte szívvel ajánlja az MT Zrt. az EU-s tanyaprogram forrásainak felhasználásával teljesen megújított Hold utcai Belvárosi Piacot, ahol nem csak friss zöldség és gyümölcsáruból válogathatunk a gyönyörűen felújított épületben, hanem belefeledkezhetünk a fővárosi street food nagy klasszisainak válogatásába is. Hiszen itt találjuk az olyan kultikussá emelkedő helyeket, mint a „Séf utcája, a Vörös homár, az Italian Street food, a Buja disznók, a Steamboo és a MoszkvaTér\" – kopiztuk a Városban blog értekezéséből.

Számos tavaszi fesztivál kezdődik márciusban, melyekről itt írtunk bővebben

Március 12-13-án irány a Zselic! Téli pihenője után ugyanis nyit a Bőszénfai Szarvasfarm Somogyi huszárokkal, huszártoborzással, lovas bajvívással. A Zselicvad Étteremben huszárpecsenyék és somogyi bográcsos ételek készülnek majd.

Idén 20 éves a Duna-Dráva Nemzeti Park. Márciustól indul a „20 év 20 túra\" túrasorozat, mely során két izgalmas túrán is részt vehetünk. 12-én a Boronka-melléki Tájvédelmi Körzetben, 19-én az „Ébred a természet Péterhidán\" túrára kerül sor.

Március 15-i programajánló

Március 19-től Dürer metszeteket láthatunk a Szépművészeti Múzeum gyűjteményéből kiállítás Balatonfüreden, a Vaszary villában „Pusztán fekete vonalakkal\" címmel. Március 25-től látogatható a 34. Magyar Sajtófotó Kiállítás a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központban. Várkapunyitó lesz Szigligeten március 27-én szuper programokkal, régizene együttesekkel, bábosokkal, vásári komédiásokkal.

Hírforrás: OBJEKTÍV Hírügynökség 2016. március 5.

A Web-oldalon található cikkek és fotók ingyenesen és szabadon felhasználhatók, de kizárólag az Objektív Hírügynökség, mint hírforrás feltüntetésével.
hirdetés