Mostantól kínai nyelven is elérhetőek a Visegrádi Négyek virtuális városnéző túrái

A visegrádi turisztikai együttműködésben részt vevő országok a Magyar Turizmus Zrt. kezdeményezésére egy városnéző, okostelefonon használható applikáció elkészítéséről döntöttek. Az eddig öt nyelven (cseh, lengyel, magyar, szlovák, angol) hozzáférhető alkalmazás mostantól kínaiul is elérhető. A Magyar Turizmus Zrt. ezzel a korszerű marketingeszközzel is támogatni kívánja azt a folyamatot, miszerint a Peking-Budapest közvetlen légi járat 2015 májusi elindításának köszönhetően tovább bővülhet a régiónkba érkező kínai turisták száma – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel az MT Zrt.„A hónap start up vállalkozása\" címet 2015 júliusában elnyert GPS City Guide Kft. által fejlesztett audio-vizuális mobil applikáció 3-3 gyalogos városnéző útvonalat mutat be a négy ország fővárosaiban.

Az alkalmazás használatához egy iOS vagy Android rendszerű okostelefonra van szükség. A készülék QR kód olvasójával be kell olvasni egy grafikai kódot, amely megtalálható a Pocket Guide honlapján. (www.v4.pocketguideapp.com). A V4 országok QR kódjának letöltésével a négy főváros látnivalóinak letöltése és használata is díjmentes.

A program helymeghatározó rendszere elnavigál a túra kiindulópontjára, ahonnan a városnéző programot megkezdeni javasoljuk. A budapesti túrák a Budai Várba, a Duna-partra, valamint az Andrássy útra kalauzolnak el.

A Visegrádi 4 országok turisztikai együttműködésének célja, hogy a négy közép-európai ország közös marketingakciókkal szólítsa meg a régióba vágyó célközönséget a távoli piacokon.

A V4 országok közös célpiacai: Dél-Korea, Dél-Amerika, Dél-Kelet Ázsia, Fehéroroszország, India, Japán, Kazahsztán, Kína, Oroszország, Szingapúr, és az USA. Emellett az egymás közötti turisztikai forgalom növelésére is törekszenek.

Hírforrás: OBJEKTÍV Hírügynökség 2015. július 10.

A Web-oldalon található cikkek és fotók ingyenesen és szabadon felhasználhatók, de kizárólag az Objektív Hírügynökség, mint hírforrás feltüntetésével.
hirdetés