A Szegedi Ítélőtábla a Szegedi Tudományegyetemen mentor-programjában

Ezen a héten a Szegedi Tudományegyetem GTK aulájában tartottak tájékoztató workshop-ot az egyetem öregdiák szervezete munkaerő-piaci mentorprogramjának résztvevői. A rendezvény egyik mentora a Szegedi Ítélőtábla volt, amit dr. Harangozó Attila, a Szegedi Ítélőtábla elnöke képviselt a rendezvényen – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel Bátyi Zoltán sajtótitkár.A Szegedi Tudományegyetem Alma Mater Mentor-programjának lényege, hogy segítse a hallgatók munkaerő-piaci elhelyezkedését. A tanulmányi eredmények alapján kiválasztott hallgatókat kiajánlják munkáltatóknak és ott egy mentor - a Szegedi Ítélőtábla esetében dr. Harangozó Attila elnök - bemutatja nekik az intézmény életét, a szervezet felépítését, a munkafolyamatokat, és a 4 hónapos gyakorlat idején bevonják a hallgatókat az intézmény munkájába is.

A március 17-én elindult program során a kiválasztás utáni első személyes találkozásra ezen a rendezvényen először volt lehetősége a szakmai vezetőknek, a hallgatóknak és a szervezőknek, így megbeszélhették egymással a következő hónapok teendőit.

A rendezvényt Dr. Pál József professzor, a nemzetközi és közkapcsolati rektorhelyettes nyitotta meg, aki elmondta, hogy az SZTE számára kiemelten fontos, hogy a megjelent partnercégek és képviselőik által a hallgatóknak lehetőségük nyíljon közvetlenül kapcsolatba kerülni a munkaerő-piaci szereplőkkel.

Dr. Görög Márta, az SZTE Alma Mater vezetője családi rendezvénynek nevezte az eseményt, amely egy olyan program indító momentuma, mely által az egyetem és a partnercégek közös erővel egyengethetik az SZTE hallgatóinak útját.

A TÁMOP-4.1.1.C-12/1/KONV-2012-0004 projekt keretében megvalósuló kezdeményezés szükséges, mindenkit általánosságban érintő elemeinek ismertetése után az egyes mentorok és mentoráltjaik a GTK aulájában kialakított szigeteken foglalhattak helyet, ahol közösen megbeszélték a mentorálási időszak teendőit.

A rendezvény, ahol az öregdiák szervezettel együttműködő SZTE Karrier Iroda is képviseltette magát, nem az utolsó alkalom a tapasztalatcserére a Mentorprogram kapcsán. A jelenlegi szakmai vezetők és hallgatók közös munkájának záróakkordjaként újra hasonló jellegű workshop megvalósítását tervezik a szervezők, ősszel pedig azon hallgatók és cégek is részt vehetnek a Munkaerő-piaci Mentorprogramban, akik most figyeltek fel erre a lehetőségre.

A mostani workshopon az alábbi mentorok vettek részt: Bonafarm Csoport, ContiTech Rubber Industrial Kft., Monguz Információtechnológiai Kft., Morgan Stanlay, Pick Szeged, Szegedi Ítélőtábla.

Hírforrás: OBJEKTÍV Hírügynökség 2014. április 11.

A Web-oldalon található cikkek és fotók ingyenesen és szabadon felhasználhatók, de kizárólag az Objektív Hírügynökség, mint hírforrás feltüntetésével.
hirdetés