Akik 2012-ben a legtöbbet tették Dél-Dunántúl turizmusáért

A február 16-ai hétvégén – a Pécs-Mecseki Borút által szervezett horvát-magyar helyi termék degusztációs gálavacsora keretében – adta át a Magyar Turizmus Zrt. Dél-Dunántúli Regionális Marketing Igazgatósága a Dél-Dunántúl Turizmusáért Díjakat. A díjátadót immár a 10. alkalommal rendezték meg. Az alkalmanként 5-5 turisztikai szereplőt díjazó szobor, Szabó János bükkösdi fafaragó stilizált angyalt ábrázoló alkotása – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel az MT Zrt.A szakmai szervezetek jelölése alapján „Az év turizmusbarát települése” a leghősiesebb magyar város, Szigetvár lett, elismerve ezzel a városvezetés tudatos, elhivatott és eredményes turizmusfejlesztési tevékenységét. A díjat Mátyás Gergő, a Szigetvári Gyógyfürdő és Kumilla Hotel igazgatója, egyben a szigetvári TDM egyesület elnöke vette át.

„Az év legjobb fesztiválja” a Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál volt, melyet a European Broadcasting Union is befogadott műsorába, így koncertjeit 15 ezer látogatóján túl további 100 millióan hallgathatják 74 országban. A díjat Jágerné Katona Zsuzsanna, Kaposvár város kulturális tanácsosa vette át, a szervezők társaságában.

„Az év turisztikai innovációja” kategóriában a Zsolnay Kulturális Negyedet díjazták, elismerve ezzel a régió kulturális turizmusában betöltött vezető szerepét. Azt a példamutató tevékenységet kívánták kiemelni, amely megmutatja, hogy az igényesség hogyan jeleníthető meg a nagyközönséget vonzó kulturális programokban. A díjat Dr. Páva Zsolt, Pécs város polgármestere és Márta István igazgató vették át.

„Az év turizmusbarát vállalkozása” díjjal ismerték el a pécsi Alexandra Kiadó sokéves támogatását, lokálpatrióta indíttatásból helyi kulturális értékeket felmutató, turizmust segítő tevékenységét, különösen Bartos Erika – több tízezer, gyermekes családot megszólító – „Hoppla meséi - Kirándulás Pécs városába” című könyvének kiadását. A díjat Matyi Dezső kiadó tulajdonos-igazgató, és Bartos Erika író vették át.

A régió borturisztikai klaszterének javaslatára a Dél-Dunántúl Turizmusáért Díjjal ismerték el a Pécsi Tudományegyetem Illyés Gyula Karának szakmai tevékenységét, borturisztikai szakember képzésének magas színvonalát és a borturizmust szolgáló aktivitását. A díjat Dr. Horváth Zoltán Dékán és Dr. Huszti Zsolt intézetigazgató vették át.

Hírforrás: OBJEKTÍV Hírügynökség 2013. február 19.

A Web-oldalon található cikkek és fotók ingyenesen és szabadon felhasználhatók, de kizárólag az Objektív Hírügynökség, mint hírforrás feltüntetésével.
hirdetés