India: ígéretes küldőpiac
Nagy sikerrel mutatkozott be a Visegrádi Négyek turisztikai kínálata India öt nagyvárosában

Az április 12. és 18. között közös turisztikai road-shown mutatták be országaikat a Visegrádi Négyek, Indiában. A European Quartett néven ismert V4-es turisztikai marketing-együttműködés indiai rendezvénysorozatának öt állomásán – Delhi, Kalkutta, Bangalore, Chennai, Bombay – a négy országot (Csehország, Lengyelország, Szlovákia és Magyarország) bemutató prezentációkon és azt követő workshopokon összesen mintegy 200 helyi utazási iroda képviselői vettek részt – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség.A rendezvényeken Magyarország turisztikai kínálatát a Magyar Turizmus Zrt. marketingigazgatója, Szűcs Balázs és marketing stratégiai titkára, Kincses Márk mutatták be, a workshopokon pedig Drégely Ágnes, a Tour East Tour és Fekete Zsuzsanna az Atlasz World Travel képviseletében szélesítette indiai partneri kapcsolatait. A roadshow nyitó állomásán, Delhiben az Indiába akkreditált diplomáciai testületek részvételével zajlott sajtótájékoztatón az indiai utazási szaksajtót Dr. Révai-Bere Norbert első beosztott, a Nagykövet helyettese tájékoztatta hazánk kulturális és turisztikai kapcsolatairól.

Az indiai szakma nagy érdeklődéssel fogadta a hasznos információkat az „új” desztinációkról, amelyek elsősorban azon utazók számára lesznek célországok, akik már jártak Nyugat-Európa legjelentősebb nagyvárosaiban, de rendszeres utazók, így új élményeket keresnek. Igen jelentős érdeklődés mutatkozott a céges ösztönző utak (incentive) és a filmturizmus iránt is. Magyarországot mint forgatási helyszínt is szívesen keresnék fel a világ legnagyobb filmiparának számító Bollywood szereplői. Erre egyébként már volt is korábban példa, az egyik indiai slágerfilmet is Budapesten forgatták 1999-ben.

A roadshow nem csak példaértékű együttműködés volt a négy ország szakmai szereplői között egy távoli piacon a hosszú távú piacépítő tevékenység részeként, hanem közvetlen eredményekkel, ajánlatkérésekkel is járt a részt vevő partnerek számára.

A V4-es együttműködés keretében a partnerek ősszel terveznek egy szakmai tanulmányutat Indiából, majd október végén az ITB Asia szakmai vásáron is közös standon állítanak ki. A vásáron a Magyar Turizmus Zrt. szakmai partnerei számára kedvezményes társkiállítói lehetőséget biztosít.

Hírforrás: OBJEKTÍV Hírügynökség 2010. április 21.

Gyürky László

A Web-oldalon található cikkek és fotók ingyenesen és szabadon felhasználhatók, de kizárólag az Objektív Hírügynökség, mint hírforrás feltüntetésével.
hirdetés