Nyomozás a biciklishalál ügyében

Foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségének gyanúja miatt nyomozást rendelt el ismeretlen tettes ellen a Szentesi Rendőrkapitányság a hajnalban a 451-esen számú főút, Tisza-hídon bekövetkezett halálos baleset ügyében – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a Csongrád Megyei RFK sajtószolgálatától.A helyszíni megállapította, hogy egy 32 éves szentesi fiatalember Csongrád felől közlekedett Szentes irányába a Tisza-hídon kerékpárján fenn ülve. A Tisza-hídon jelenleg felújítási munkálatok zajlanak, a Csongrád felől Szentes irányába tartó forgalmi sávot lezárták, az aszfaltot felmarták, a váltakozó forgalmat jelzőlámpa irányítja.

A felmart útszakasz fizikai akadállyal elválasztva nincs, csupán jelzőtáblák jelzik a lezárást, továbbá a két forgalmi sáv között jelenleg kb. 25 cm szintkülönbség van. A kerékpáros ismeretlen okból letért a forgalmi sávból a munkaterületre és ott közlekedett tovább Szentes irányába. A híd szentesi hídfőjénél lévő résznél egy kb. 1,5 méter mély munkagödröt alakítottak ki. Ezt azonban nem jelölték meg, illetve nem kerítették el. Az adott útszakaszon közvilágítás nincs, ezért a gödör csak közelről észlelhető. A kerékpáros feltehetően későn látta meg az előtte lévő gödröt, melybe belehajtott. A gödörbe eséskor koponyasérülést szenvedett. A kiérkező mentők már nem tudták megmenteni a fiatalember életét, a helyszínen meghalt.

A Szentesi Rendőrkapitányság a helyszíni szemle adatai alapján nyomozást rendelt el ismeretlen tettes ellen foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségének gyanúja miatt annak megállapítására, hogy terhel-e, és ha igen, akkor kit felelősség a balesetért.

Hírforrás: OBJEKTÍV Hírügynökség 2009. augusztus 2.

Gy. Mészáros Ágnes

A Web-oldalon található cikkek és fotók ingyenesen és szabadon felhasználhatók, de kizárólag az Objektív Hírügynökség, mint hírforrás feltüntetésével.
hirdetés