Kiemelkedően eredményes lengyel, orosz és ukrán utazásszervezői tanulmányutak

A Magyar Turizmus Zrt., a Malév Zrt. és hazai turisztikai szolgáltatók együttműködésének eredményeként november 26. és december 10. között négy csoportban összesen 90 fő lengyel, orosz és ukrán utazásszervező érkezett hazánkba. A három ország szakemberei a tanulmányút során megismerkedhettek az észak-alföldi és a balatoni turisztikai régió kínálatával, illetve a szolgáltatókkal workshop keretében találkoztak és egyeztettek a lehetséges együttműködésről – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel az MT Zrt.A tanulmányút-sorozat a lengyel utazásszervezők számára szervezett ötnapos programmal zárult. December 10-én a lengyel utazási szakemberek szakmai találkozón vettek részt Tapolcán, ahol Dr. Róna Iván a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója köszöntötte őket, illetve a 35 megjelent magyar szolgáltatót.

A tanulmányutak során a lengyel, orosz és ukrán tour operátorok az észak-alföldi és balatoni szolgáltatókkal folytattak megbeszéléseket. A külföldi utazásszervezők érdeklődése a vártnál is nagyobb volt, szinte minden megbeszélés konkrét megállapodással, szerződés-előkészítéssel ért véget, egyes megállapodások már a szilveszteri időszakot is érintik. Magyar részről a workshopokon minden alkalommal 20-25 turisztikai szolgáltató vett részt. A lengyel, orosz és ukrán utazásszervezők elismeréssel nyilatkoztak a programokról, valamint kiemelték, hogy a tanulmányút szakmailag különösen hasznosnak bizonyult számukra.

A Magyar Turizmus Zrt. és a hazai szolgáltatók is nagy várakozással tekintenek az elkövetkezendő hónapok elé, hiszen a tanulmányút és a szakmai találkozók nagyban hozzájárulhatnak a lengyel, orosz és ukrán beutazó vendégforgalom további dinamikus növekedéséhez. /A 2007. januártól októberig tartó időszakban Lengyelországból 17,7%-kal, Oroszországból 12,1%-kal, Ukrajnából pedig 11%-kal növekedett a Magyarországra érkező vendégek száma./

Hírforrás: OBJEKTÍV Hírügynökség 2007. december 10.

Gy. Mészáros Ágnes

A Web-oldalon található cikkek és fotók ingyenesen és szabadon felhasználhatók, de kizárólag az Objektív Hírügynökség, mint hírforrás feltüntetésével.
hirdetés