Csillagszóró „perzselte fel” a borsodi szeszüzemet

A Vám-és Pénzügyőrség munkatársai a „Csillagszóró Hadművelet” keretében házkutatást tartottak egy Ózd melletti családi házban, ahol a ház alatti garázsban és pincében összesen 383. liter tisztaszeszt és már bekevert szeszesitalt találtak. A családi „vállalkozásban” működő szeszüzem ingatlanán ezen felül komplett szűrőberendezéseket, szivattyúkat, tartályokat, és 132 db műanyag kannát, bérelt garázsában pedig további 1.100 liter tisztaszeszt foglaltak le a pénzügyőrök – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel Sipos Jenő a VPOP szóvivője.Az elkövetők a tisztaszeszt emberi fogyasztásra alkalmatlan szélvédőmosó koncentrátumból állították elő, amit egy felszámolás alatt lévő gazdálkodó adatait felhasználva szereztek be. A nyomozás eddigi adatai szerint az illegális szeszüzem több mint 15.000 liter szélvédőmosó folyadékból állított elő közel 45.000 liter - a megrendelő kérése szerint ízesített - szeszesitalt, mellyel közel 36 millió forint jövedéki adóval rövidítették meg a központi költségvetést.

A Vám- és Pénzügyőrség két személy ellen indított büntetőeljárást visszaélés jövedékkel bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, mely cselekményükért akár 5 év börtönbüntetést is kaphatnak.

Hírforrás: OBJEKTÍV Hírügynökség 2007. december 5.

Gy. Mészáros Ágnes

A Web-oldalon található cikkek és fotók ingyenesen és szabadon felhasználhatók, de kizárólag az Objektív Hírügynökség, mint hírforrás feltüntetésével.
hirdetés