Több mint húszan lettek rosszul tegnap délután a szentesi strandon.

A megengedettnél nagyobb koncentrációjú vegyszer került az adott időegységen belül a szentesi strand medencéjébe. Ennek oka feltehetően az, hogy a nap folyamán korábban áramkimaradás volt, melyet követően a vízforgató rendszer nem indult újra, azonban a vegyszeradagoló igen, és amikor a vízforgató rendszer újból elindult, az időközben felgyülemlett nagy mennyiségű vegyszer egyszerre került a medencébe – tájékoztatta az OBJEKTÍV Hírügynökséget dr. Tuczskov Szilvána, a Csongrád Megyei RFK sajtóreferense.A medencében és a környéken tartózkodók közül összesen huszonnyolcan jelezték, hogy rosszul vannak, akik közül tízet még a helyszínen elláttak, tizennyolcat pedig megfigyelésre kórházba szállítottak.

A Szentesi Rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség gyanúja alapján indított büntetőeljárást. Az ügy körülményeit szakértők bevonásával vizsgálja.

Hírforrás: OBJEKTÍV Hírügynökség 2006. augusztus 2.

Gy. Mészáros Ágnes

A Web-oldalon található cikkek és fotók ingyenesen és szabadon felhasználhatók, de kizárólag az Objektív Hírügynökség, mint hírforrás feltüntetésével.
hirdetés