Notórius tolvajokat fogtak el a szentesi rendőrök

Több vagyon elleni bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyik büntetőeljárás a Szentesi Rendőrkapitányságon két helybéli férfi ellen - tájékoztatta az OBJEKTÍV Hírügynökséget Dr. Tuczakov Szilvána, a Csongrád Megyei RFK sajtóreferense.A tizennyolc és huszonhat esztendős fiatalembereket többek között színesfém lopással, jármű önkényes elvételével gyanúsítja a rendőrség, melyeket az utóbbi hetekben követtek el. A két fiatal ugyanis egy színesfém-felvásárló telepről két zsák alumínium-, illetve rézhulladékot vitt el százhúszezer forint értékben. Néhány nappal később pedig az egyik autószerelő műhelyt „látogatták meg”, és onnan alumínium hullámlemezt, rozsdamentes húskampót, és a házba bejutva további, több mint tíz tepsit vittek magukkal, összesen közel egymillió Ft kárt okozva ezzel.

A két gyanúsított ebben az időszakban nem csupán színesfémet, hanem különféle sportfelszereléseket is eltulajdonított az egyik helyi szabadidőközpontból.

Ezeken kívül a fiatalok számlájára írható az is, hogy Szentesen több járművet is elvittek úgy, hogy azok indítókulcsát megszerezték, és a városban kocsikáztak velük. Továbbá azzal is gyanúsíthatóak, hogy az éjszakai órákban az egyik helyi sörözőbe akartak bejutni, azonban a zárt ajtót felfeszíteni már nem tudták.

A két férfit a rendőrök a tegnapi napon fogták el. A fiatalabbikat a rendőrség őrizetbe vette, a másik személy – mivel jogerős szabadságvesztés büntetés letöltése miatt a hatóság körözte – a büntetés-végrehajtási intézetben nyert elhelyezést.

Hírforrás: OBJEKTÍV Hírügynökség 2006. augusztus 1.

Gy. Mészáros Ágnes

A Web-oldalon található cikkek és fotók ingyenesen és szabadon felhasználhatók, de kizárólag az Objektív Hírügynökség, mint hírforrás feltüntetésével.
hirdetés