Tizenévesek fenyegettek bombával Szentesen

Elfogtak a rendőrök egy háromtagú tizenéves bandát, akik a gyanú szerint bombával fenyegették meg a szentesi buszpályaudvart, közülük kettőnek köze lehet a korábbi bombafenyegetésekhez is – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a Csongrád Megyei RFK sajtószolgálatától.Szentes városában az elmúlt két hétben a lakosság köznyugalmát három alkalommal is megzavarták bombariadóval. Március 8-án, 9-én és 20-án, telefonon jelzés érkezett a Szentesi Rendőrkapitányságra, hogy rövid időn belül a telefonáló által megnevezett épületekben – söröző, posta, buszpályaudvar - bomba fog robbanni. A rendőrkapitányság robbanószer-kutató egységei a helyszínek kiürítése és átvizsgálását követően robbanásra alkalmas szerkezeteket nem találtak. Mind a három esetben megindult az eljárás közveszéllyel fenyegetés gyanúja alapján ismeretlen tettes/ek ellen.

Hétfőn - miután a buszpályaudvaron megtörtént a bombariadó - a rendőrség látókörébe került egy három fős társaság, akik a fenyegetéssel megalapozottan gyanúsíthatók. Az adatgyűjtést és a kihallgatásokat követően már valószínűsíthető volt, hogy a csoport két tagjának a korábbi fenyegetésekhez is köze van. Szándékuk szerint tettüket úgymond viccnek szánták, tesztelve a felderítésben közreműködő hatóságok gyors reagáló-képességét. Sajnálatos módon ezen rossz tréfák, azon túl, hogy jelentős költséget vonnak maguk után, nagy számú rendőrt is elvonnak az egyéb, érdemi munkától.

A 14 és 16 év közötti fiúk ellen az eljárás így közveszéllyel fenyegetés megalapozott gyanúja alapján folyamatban van a Szentesi Rendőrkapitányságon.

Hírforrás: OBJEKTÍV Hírügynökség 2006. március 21.

Gy. Mészáros Ágnes

A Web-oldalon található cikkek és fotók ingyenesen és szabadon felhasználhatók, de kizárólag az Objektív Hírügynökség, mint hírforrás feltüntetésével.
hirdetés