Kismacskákat dobott a folyóba

Egy állatkínzót füleltek le a határőrök szerdán Szentgotthárdnál, a férfi egy nejlonszatyorban három kismacskát dobott a folyóba, hogy megszabaduljon tőlük – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség Kovács Ivántól a Határőrség szóvivőjétől.Szerdán a késő délutáni órákban a Szentgotthárdi Határrendészeti Kirendeltség illetékességi területén a Lapincs vasúti hídon teljesített szolgálatot egy határőr járőr. Arra figyelt fel, hogy egy ismeretlen - kezében egy világos színű nylon táskával - érkezett a

Lapincs közúti hídra. A táskából síró állathangok hallatszanak. A férfi viselkedése zavart

volt, többször megfordult, körbenézett, majd miután átért a híd túloldalára a híd lábánál a táskát - tartalmával együtt - a folyóba dobta. A síró állathangok mindvégig hallhatóak voltak, rövid ideig a folyóba dobást követően is. Tette után az ismeretlen gyors léptekkel elindult a szentgotthárdi buszpályaudvar irányába.

A határőr utána szaladt, feltartóztatta, majd igazoltatta. Közben a helyszínre érkezett egy hölgy is, aki próbálta a – feltehetően kis macskákat tartalmazó – táskát a vízből kiszedni, de a folyó elsodorta.

A határőr kérdésére a húsz év körüli fiatalember elmondta, hogy a folyóba dobott táskában három élő kismacska volt. A feladatot egy másik személy megbízásából teljesítette. A fiatalembert állatkínzás bűntettének megalapozott gyanúja miatt feljelentették a határőrök az illetékességgel bíró Körmendi Rendőrkapitányságon.

Hírforrás: OBJEKTÍV Hírügynökség, 2005. december 1.

Gy. Mészáros Ágnes

A Web-oldalon található cikkek és fotók ingyenesen és szabadon felhasználhatók, de kizárólag az Objektív Hírügynökség, mint hírforrás feltüntetésével.
hirdetés