Rács mögött a szentesi brutális gyilkos

24 órán belül elfogták a Csongrád megyei rendőrök a szentesi brutális emberölés feltételezett gyanúsítottját – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a megyei RFK sajtószolgálata.Mint ismeret szerdán a korareggeli órákban Szentesen a felsőpárti városrészben az utcán holtan találtak egy helybeli idős nőt. A szemle elsődleges adatai alapján már valószínűsíthető volt, hogy a 67 esztendős asszony az őt főként a fején ért sérülésekbe halt bele. A soron kívül elvégzett igazságügyi boncolás is alátámasztotta, hogy az asszony erőszakos bűncselekmény áldozata lett. A CSMRFK Bűnügyi Osztálya megindította az eljárást emberölés bűntett elkövetése megalapozott gyanúja alapján ismeretlen tettes ellen.

Az adatgyűjtés, a rövid időn belül kihallgatott tanúk, a helyi kollégák, és a lakosság aktív közreműködése gyorsan meghozta az eredményt. Az éjszaka folyamán már a rendőrség látószögébe került az a 20 esztendős férfi, aki a gyilkossággal gyanúsítható volt. A férfinél tartott házkutatás alkalmával pedig, további bizonyítékok is előkerültek. A csütörtökön hajnali órákra már az elmúlt nap történéseit is sikerült rekonstruálni, és a tett indoka is körvonalazódott.

A nyomozás eddigi adatai alapján a gyanúsított férfi anyagi természetű vitába keveredett az asszonnyal, emiatt kölcsönösen bántalmazni kezdték egymást. Az asszony az őt ért bántalmazásba halt bele.

A CSMRFK Bűnügyi Osztálya szakértő bevonásával folytatja az eljárást emberölés elkövetése bűntett megalapozott gyanúja alapján az elkövetéssel gyanúsítható személy ellen, akinek kezdeményezték előzetes letartóztatásba vételét.

Hírforrás: OBJEKTÍV Hírügynökség, 2005. május 19.

Gy. Mészáros Ágnes

A Web-oldalon található cikkek és fotók ingyenesen és szabadon felhasználhatók, de kizárólag az Objektív Hírügynökség, mint hírforrás feltüntetésével.
hirdetés