Belga vállalkozás Mórahalmon

Szerződést ír alá a belga Vanreusel Snacks NV által alapított magyarországi leányvállalat és Mórahalom város Önkormányzata február 8-án kedden 11 órakor Mórahalmon az Aranyszöm Rendezvényházban – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökség.A nagy múltú belga cég vezetősége magyarországi telephelyéül 22 település közül – a többi között Gyulát, Békéscsabát, Szentest megelőzve - az ITD-Hungary közvetítésével, Mórahalmot választotta.

A Mórahalmi Agrár-ipari Parkban húsfeldolgozó, pástétom és konyhakész ételeket gyártó üzemet kívánnak építeni a belga technológiát alkalmazva.

A cég 1 milliárd forintos beruházást valósít meg három ütemben. A társaság 200 munkahelyet hoz létre amely a Dél-alföld tekintetében jelentős gazdasági húzóerővé fejlődhet.

A Mórahalmon megvalósítandó első élelmiszer feldolgozó nagyüzem a munkahelyteremtés mellet, gazdasági élénkülést hozhat a térségbe.

Hírforrás: OBJEKTÍV Hírügynökség 2005. február 4.

Gy. Mészáros Ágnes

A Web-oldalon található cikkek és fotók ingyenesen és szabadon felhasználhatók, de kizárólag az Objektív Hírügynökség, mint hírforrás feltüntetésével.
hirdetés