Ítélet az anyagyilkos szentesi férfi ügyében

Helybenhagyta az I. fokú bíróság ítéletének a büntetési tételre vonatkozó részét a Szegedi Ítélőtábla Dr. Hegedűs István büntető tanácsa abban az ügyben, amelyben a vádlottat saját édesanyja meggyilkolásával vádolták meg. Molnár Péter vádlott így jogerősen 12 év börtönbüntetést kapott, míg az Ítélőtábla elrendelte az alkoholista vádlott kényszergyógykezelését is – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel Bátyi Zoltán sajtótitkár.Emberölés bűntettében találta bűnösnek a Csongrád Megyei Bíróság 2004. október 5-én Molnár Péter 55 éves szentesi lakos vádlottat, ezért 12 év börtönre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. A döntés ellen a vádlott és védője enyhítés érdekében nyújtott be fellebbezést.

A rokkantnyugdíjas vádlott a cselekmény elkövetéséig együtt élt édesanyjával Szentesen. A 81. életévében járó asszony rossz egészségügyi állapota miatt gyakran szorult gyógykezelésre, több alkalommal is kórházba került. A vádlott fiatal korától rendszeresen fogyasztott szeszes italt, szenvedélyét rokkantnyugdíjából, illetve amikor anyja kórházban volt, az ő nyugdíjából fedezte.

2003. szeptember 2-án hajnalban a férfi eltávozott az anyjával közösen használt lakásból, egy italboltban nagy mennyiségű nagyfröccsöt ivott, amitől ittas lett a déli órákra. Amikor hazaért, szóváltásba került édesanyjával, majd amikor az idős asszony hátat fordított a fiának, a férfi tarkón ütötte. Az ütéstől az asszony a földre esett, az előszobából beesett a szobába.

A vádlott ekkor az előszobai ruhafogasról levett egy másfél méter hosszú vasalózsinórt, azt az anyja nyaka köré tekerte, majd a mellkasára térdelve a zsinórral addig szorította a nyakát, amíg az asszony meg nem fulladt. Tette után a vádlott az asszony testét az ágyra rakta, egy takaróval letakarta, majd elment a lakásból. Este ugyan visszatért, de másnap ismeretlen helyre távozott, később rendőrségi körözés alapján fogták el. Ügyében az ítélet jogerős.

Hírforrás: OBJEKTÍV Hírügynökség 2005. január 18.

Gy. Mészáros Ágnes

A Web-oldalon található cikkek és fotók ingyenesen és szabadon felhasználhatók, de kizárólag az Objektív Hírügynökség, mint hírforrás feltüntetésével.
hirdetés