Orvvadászokat fogtak el Isaszegnél

Négy férfit fogtak el a rendőrök még pénteken este Isaszeg külterületén, akik a gyanú szerint illegálisan vadásztak. Ügyükben lopás vétség, valamint visszaélés lőfegyverrel lőszerrel bűntett megalapozott gyanúja miatt indult eljárás értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a Pest Megyei RFK Kommunikációs Irodájától.Közúti ellenőrzéskor illegális vadászatra utaló jeleket tapasztaltak a rendőrök K. József 55 éves gödöllői lakos által vezetett autóban. A csomagtartóban friss vaddisznó tetem és egy golyós vadászlőfegyver volt. A járműben ülő D. László 39 éves szentesi, G. Péter 39 éves árpádhalmi és S. István 31 éves gödöllői lakosokat a Gödöllői Rendőrkapitányságra előállították.

D. László és S. István gyanúsítottkénti kihallgatásukon a lopás tényét nem tagadták. G. Pétert visszaélés lőfegyverrel lőszerrel bűntett elkövetésével gyanúsítják. Kihallgatásakor elmondta, hogy a lefoglalt vadat ő lőtte le, a vadászat a hobbija, a húst pedig az ismerősökkel szokták elfogyasztani. G. Péter tartózkodási helyén, Veresegyházon tartott házkutatáskor lefoglaltak egy házilagos készítésű, hangtompítóval, távcsővel és lézer irányzóval felszerelt fegyvert, 203 darab 22- es kaliberű lőszert, fagyasztott vadhúst valamint több trófeát, amelyek feltehetően korábbi orvvadászatból származnak, beazonosításuk szakértő bevonásával történik majd. Gyanúsított továbbá K. József 52 éves veresegyházi lakos, akinek a szekrényéből került elő a házilag készített fegyver.

A gyanúsítottak szabadlábon védekeznek, G. Péter kivételével, akit a rendőrség őrizetbe vett, előzetes letartóztatását a Gödöllői Rendőrkapitányság kezdeményezi.

Hírforrás: OBJEKTÍV Hírügynökség 2004. december 13.

Gy. Mészáros Ágnes

A Web-oldalon található cikkek és fotók ingyenesen és szabadon felhasználhatók, de kizárólag az Objektív Hírügynökség, mint hírforrás feltüntetésével.
hirdetés