Rendőrség Napja Csongrád Megyében

Április 24-e, Szent György Napja a rendőrség ünnepe. Ez alkalomból a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság és a rendőrkapitányságok a lakosság bevonásával igyekeznek méltóképpen megünnepelni védőszentjének napját – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel Tuczakov Szilvána sajtóreferens.Szegeden az egész napos rendezvényre április 24-én szombaton kerül sor.

Délelőtt 9 – 12 óráig nyílt nap lesz a Rendőrkapitányság épületében és udvarán Szeged, Párizsi krt. 16-22. Az érdeklődők megtekinthetik a rendőrkapitányság épületét, a kábítószer kiállítást, bűnügyi-technikai, közlekedési, fegyver-bemutatót, a fiatalok pedig kerékpáros ügyességi versenyeken, aszfaltrajz versenyen, játékos totón vehetnek részt.

11.30-kor a Rendőrkapitányság aulájában a Szeged Közbiztonságáért Közalapítvány által adományozott számítógépek ünnepélyes átadására kerül sor a rendőrség részére.

A szegedi Dózsa pályán egész nap változatos programokkal várják az érdeklődőket. 9 órától a rendőrség és társszerveinek futballmérkőzését tekinthetik meg, 14 órától pedig kutyás, kommandós és önvédelmi bemutatót, valamint a Polgárőrség technikai, illetve a mentősök szakmai bemutatóját láthatják az érdeklődők. 16.30-tól a GM művészeti Iskola és Egyesület Tánccsoport, valamint a Sun City együttes szórakoztatják a közönséget. Délután modellező bemutatók láthatók, a pályán pedig hőlégballon áll a bátrabbak rendelkezésére, akik néhány méter magasságig fel is emelkedhetnek vele. Az autók szerelmesei a Skoda IKESZ Autócentrum kiállítását, valamint a rendőrségi járművek bemutatóját tekinthetik meg. A vállalkozó kedvűek többek között közlekedési, bűnmegelőzési és drog TOTO-t tölthetnek ki.

Csongrádon április 25-én ünnepelik a Rendőrség Napját. 10 – 12 óra között a Rendőrkapitányság épületében és udvarán kerékpáros vetélkedőt, gyermekrajz versenyt, eszköz-, kábítószer-, bűnügyi-technikai bemutatót, valamint a rendőrkapitányság épületét tekinthetik meg az érdeklődők.

Makón április 25-én, vasárnap délelőtt 9 órakor a Rendőrkapitányság aulájában a rendőrség halottainak koszorúzásával kezdődik a megemlékezés.

10 órától a Maros parti úttörőtábor területén a rendőrség és a tűzoltóság bemutatóját tekinthetik meg. Ezt követően veszi kezdetét a kispályás labdarúgó bajnokság, majd 15 órától asztalitenisz és lábtenisz mérkőzések kezdődnek.

Szentesen ugyancsak április 25-én délelőtt kerül sor a Rendőrnapra a Kapitányság udvarán. 9.15-től eszköz- és gépjármű bemutatók várják a látogatókat, majd a ruházati és a kutyás bemutatót tekinthetik meg. 11 órától a DADA programmal ismerkedhetnek meg az érdeklődők, ezt követően játékos vetélkedőkön – KRESZ vetélkedő, aszfaltrajz verseny – próbálhatja ki képességeit a fiatalabb korosztály.

Kisteleken is vasárnap, április 25-én délelőtt várják az érdeklődőket a Kapitányság épületében és udvarán. 9 órától a rendőrség által használt eszközöket és felszereléseket tekinthetik meg az érdeklődők.

A szervezők bíznak abban, hogy valamennyi érdeklődő talál számára érdekes programot, és nagy számban látogatnak ki a rendőrkapitányságokra, hogy együtt ünnepeljék a Rendőrség napját.

Hírforrás: OBJEKTÍV Hírügynökség 2004. április 22.

Gy. Mészáros Ágnes

A Web-oldalon található cikkek és fotók ingyenesen és szabadon felhasználhatók, de kizárólag az Objektív Hírügynökség, mint hírforrás feltüntetésével.
hirdetés